Diensten ondernemers


Aangifte omzetbelasting

Op basis van de gevoerde administratie bent u als ondernemer verplicht om bij de belastingdienst aangifte te doen voor de omzetbelasting (BTW). Van de belastingdienst ontvangt u hiervan een bevestiging of u per maand, kwartaal of per jaar aangifte moet doen.

Wij kunnen voor u deze aangifte voorbereiden en indienen bij de belastingdienst op basis van de door ons of door u zelf gevoerde administratie. In het laatste geval uiteraard na controle van de administratie.

Aangifte vennootschapsbelasting

Als uw bedrijf groeit en u besluit uw onderneming om te zetten naar bijvoorbeeld een Besloten vennootschap (B.V.), dan krijgt u te maken met de Vennootschapsbelasting (VPB).

Op basis van de gevoerde financiële administratie en de fiscale regelgeving kunnen wij voor u de aangifte vennootschapsbelasting verzorgen en de noodzakelijke boekingen verwerken in uw administratie. Als u uw eigen administratie voert zullen we uiteraard eerst de noodzakelijk controles uitvoeren waarna wij de aangifte voor u kunnen verzorgen.

De aangifte zullen wij verzorgen in software die kan communiceren met de computers van de belastingdienst.

Aangifte inkomstenbelasting als ondernemer

Als u door de belastingdienst bent aangemerkt als ondernemer dient u een aangifte voor de inkomstenbelasting in te dienen. De belastingdienst stelt aan ondernemers de eis dat dit elektronisch gebeurt.

Op basis van de gevoerde financiële administratie en de fiscale regelgeving kunnen wij voor u de aangifte inkomstenbelasting verzorgen en de noodzakelijke boekingen verwerken in uw administratie. Als u uw eigen administratie voert zullen we uiteraard eerst de noodzakelijk controles uitvoeren waarna wij de aangifte voor u kunnen verzorgen.

De aangifte zullen wij verzorgen in software die kan communiceren met de computers van de belastingdienst.

Als u ook door ons het jaarrapport laat opstellen zullen wij een overzicht van de fiscale gegevens opnemen met eventuele bijbehorende verklaringen.

Uitstel aangifte inkomstenbelasting

Als u niet op tijd uw aangifte kunt inleveren moet u aan de belastingdienst om uitstel vragen. De aangiften inkomstenbelasting over 2018 moeten in beginsel voor 1 mei 2019 ingediend zijn bij de belastingdienst.

Wij hebben van de belastingdienst de mogelijkheid gekregen om de werkzaamheden te spreiden over het jaar. U kunt zelf hooguit uitstel krijgen tot 1 september 2019.

Waarom moeilijk doen? Wij regelen het voor u, zodat u meer tijd heeft om alles op orde te krijgen en geen omkijken meer heeft naar uw aangifte inkomstenbelasting.